Handig om te weten

Goed voorbereid op vakantie gaan is belangrijk voor een geslaagde vakantie. Daarom hebben we praktische reisinformatie en tips voor Frans-Polynesië op één pagina verzameld. Mocht de informatie op deze pagina om de één of andere reden niet (helemaal) correct zijn volgens u, laat het dan weten via e-mail. We streven er uiteraard naar om de info op deze pagina altijd zo up-to-date mogelijk te houden. Soms is er sprake van lokale afwijkingen.

Een goede reisgids over Frans-Polynesië kan je vaak nog goede aanvullende informatie bieden. Let wel op dat de info actueel is. Informatie kan redelijk snel achterhaald of inaccuraat zijn. Als je over bepaalde zaken zekerheid wilt hebben kun je het beste vooraf contact opnemen met je accommodatie ter plaatse of je lokale reisagent.

Excursies regelen

Bij gespecialiseerde bedrijven zoals GetYourGuide kun je entreetickets, tours en activiteiten in Frans-Polynesië bekijken en reserveren. Zo ben je zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Frans-Polynesië.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Frans-Polynesië
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Frans-Polynesië via GetYourGuide

Fooien

Waarschijnlijk ben je gewend om fooien te geven op vakantie. in Frans-Polynesië is dat niet nodig. Binnen de lokale cultuur is het juist ongebruikelijk om een fooi te geven. Het hoeft dus niet en kan zelfs als ongepast gezien worden. In de duurdere hotels, met name op Bora Bora, zie je dat het wel steeds vaker gebeurt dat gasten een fooi geven. Voel je echter niet verplicht om hetzelfde te doen.

Een verschijnsel dat je wel ziet is dat hotels en restaurants bedieningsgeld, de zogenaamde ‘service charge’, in rekening brengen. Dit is een verkapte manier om de prijzen op menukaarten lager te houden en toch meer te ontvangen.

Reisdocumenten

Hoewel Frans-Polynesië een overzees land van Frankrijk is, is het geen lid van de Europese Unie. Het land valt ook niet onder het Schengen-verdrag. Als houder van een Nederlands paspoort of ander WU-paspoort heb je geen visum nodig voor een vakantie op Frans-Polynesië. Wel heb je een paspoort nodig dat tenminste 3 maanden geldig is bij binnenkomst. Een identiteitskaart is geen geldig reisdocument om naar Frans-Polynesië te reizen.

Telefoneren en internet

Als je je mobiele telefoon meeneemt naar Frans-Polynesië dan heb je niet overal dekking. Op Tahiti, Bora Bora en de bewoonde kustgebieden van Moorea moet het over het algemeen geen probleem zijn om je mobiele telefoon te gebruiken. Houd er rekening mee dat bellen, gebeld worden en gebruik maken van mobiele data in Frans-Polynesië erg duur kan zijn door roamingtoeslagen. Sommige providers rekenen Frans-Polynesië tot de Europese Unie, waardoor je uit je gebruikelijke belbundel kunt bellen en je vaste datapakket kunt gebruiken. Is dat niet het geval, kijk dan of je provider een voordelig buitenlandpakket heeft of overweeg om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.

Veel hotels bieden gratis wifi aan hun gasten aan. Verwacht niet teveel van de verbinding. Video streamen is in veel gevallen onmogelijk en zelfs het surfen op internet kan vrij traag gaan.

Tijdsverschil

Frans-Polynesië ligt in drie verschillende tijdzones. Het tijdsverschil met Nederland is daarom afhankelijk van je bestemming binnen Frans-Polynesië. Daarnaast hangt het tijdsverschil tussen Nederland en de droomeilanden van Frans-Polynesië ook af van het moment waarop je reist. Wij kennen een zomertijd en wintertijd, maar daar is op Frans-Polynesië geen sprake van. Daar is de tijd het hele jaar door gelijk.

De Genootschapseilanden, de Australeilanden, de Bass-eilanden en de Tuamotueilanden liggen in de tijdzone UTC-10. Geliefde bestemmingen zoals Tahiti, Moorea, Bora Bora en Huahine vallen binnen deze zone. Tijdens de wintertijd is het daar 11 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd bedraagt het tijdsverschil 12 uur.

De Marquesaseilanden liggen in de tijdzone UTC-9:30. Tijdens de wintertijd is het daar 10,5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd bedraagt het tijdsverschil 11,5 uur.

De Gambiereilanden liggen in de tijdzone UTC-9. Tijdens de wintertijd is het daar 10 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd bedraagt het tijdsverschil 11 uur.